Dyniowo-kokosowe batoniki w czekoladzie! 馃崼馃崼馃崼

Nadszed艂 ten czas, 偶e mam cho膰 troch臋 wolnego czasu
i w pe艂ni mog臋 po艣wieci膰 si臋 temu co kocham najbardziej....czyli gotowaniu i jedzeniu, no i w mi臋dzyczasie spotkaniom z przyjaci贸艂mi i treningom! 
Dlatego dzi艣 z rana w mojej kuchni powsta艂a przek膮ska  dla prawdziwych 艂asuch贸w!
 Dla wszystkich zainteresowanych przepis poni偶ej ↓





Nadzienie:
1 szklanka puree z dyni
1/2 szklanki orzech贸w nerkowca
2 艂y偶ki oleju kokosowego
1/2 szklanki g艂adkiego mas艂a orzechowego
2/3 szklanki m膮ki kokosowej
1/3 szklanki g臋stej cz臋艣ci mleczka kokosowego
4-5 艂y偶ek syropu klonowego
1 艂y偶eczka przyprawy do piernika
szczypta soli
3-4 du偶e daktyle 
ew: pokruszone orzechy, nasiona itp.

Polewa czekoladowa:
3/4 szklanki oleju kokosowego
2 艂y偶ki cukru kokosowego
1/2 szklanki kakao

Wykonanie: 

1. Orzechy nerkowca nale偶y zala膰 letni膮 wod膮 na oko艂o 3-4h lub na ca艂膮 noc, po tym czasie ods膮czamy i wrzucamy do blendera.

2. Dodajemy puree, mas艂o orzechowe, olej kokosowy, mleczko kokosowe, daktyle, syrop klonowy i blendujemy na g艂adk膮 mas臋.

3. Mieszamy m膮k臋 kokosow膮, s贸l, przyprawy i 艂膮czymy
z kremem dyniowym.

4. Przek艂adamy mas臋 do prostok膮tnej formy i wstawiamy na 2h do zamra偶arki, aby mas艂a st臋偶a艂a.

5. W mi臋dzyczasie w garnuszku roztapiamy olej kokosowy z cukrem, na koniec delikatnie mieszamy z kakao.

6. Gdy masa st臋偶enie, kroimy j膮 na batony, ka偶dego z nich zanurzamy z polewie i wstawiamy do zamra偶arki. 







Komentarze

Prze艣lij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Marchewkowe kulki pe艂ne mocy!

Niebia艅skie dyniowe ciacha nadziewane....brownie! 馃崻